Uteam Egypt

20. jul -5. augEgypt
Meld deg på!
En sommerleir som du kan være leder på, gjør at egyptiske gutter kan få leke, som barn skal, men likevel få lønn, slik familien trenger. Søk i dag!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Fakta om
arrangementet

Starter
fredag 20. juli 2018
Avsluttes
søndag 5. august 2018
Sted
Egypt
Aldersgruppe
Unge voksne (19+)
Meld deg på her!

Kontaktperson

Kristian Mjølsneset
90893401
kristianm@nms.no

Husker du sommeren da du var ti? Følelsen av å ha uendelig med tid. Tid til å gjøre hva du ville. I Egypt er det ikke nødvendigvis slik. Helt fra de er barn blir mange gutter tvunget til å ha sommerjobb hele sommeren, ofte under slaveliknende forhold. Dette ville biskop Thomas gjøre noe med.

– Barn må få lov til å være barn, og vi må møte dem med respekt, sier han.

Resultatet ble leir og «sommerjobb» for guttene, og for fjerde år på rad samles et par hundre gutter i alderen 9-15 år til sommerleir på retreat- og konferansesenteret Anafora. Senteret ligger i ørkenen cirka åtte mil fra Kairo. Gjennom leiren får barna mye tid til lek og aktiviteter, de går litt på skole og så får de likevel «lønn» til seg selv og familien.

Vil du være med på å gjøre en forskjell for disse barna? Et team på 5 personer sendes av NMS og NMS U for å være ledere på denne leiren. I tillegg til dette vil teamet bli bedre kjent med arbeidet NMS støtter i Egypt. Teamet vil derfor være noen dager i Kairo i tillegg til å tilbringe tid på Anafora.

Praktisk info

  • Teamet vil bestå av 5 personer
  • Dato: ca. 20. juli til 5. august
  • Obligatorisk forberedelseskurs på 1-2 dager i forkant av turen, og debriefingskurs en dag i etterkant av turen.
  • Egenandel: kr 4000,-Inkluderer flybillett t/r Egypt fra Gardermoen, reise og opphold på turen. Dekker ikke vaksiner, reiseforsikring og mat på turen.
  • Husk å søke innen 1. februar 2018!

 

NMS i Egypt

Sammen med flere partnere kjemper vi for at menneskerettighetene blir fulgt. Det gjelder både på nasjonalt nivå i lover og vedtekter, men også på detaljnivå i lokalsamfunn der familie, nabolag og landsbyer tar loven i egne hender og trakasserer og forfølger annerledes tenkende. Kvinner er en særlig utsatt gruppe, og flere av våre partnere, bl.a. Anafora, har arbeid for å styrke kvinners selvbilde og identitet.

Vi er med på å spre evangeliet i Midtøsten både via satellitt, internett og bibler. Dette er strategisk i en region som delvis er stengt for kristen misjon, og der kanskje rundt halvparten av befolkningen ikke kan lese. NMS har ingen egne utsendinger i regionen, men en representant følger arbeidet tett, og vi ser at nye mennesker kommer til tro, forfulgte og flyktninger får hjelp, og kvinner får støtte til å reise seg etter traumatiske opplevelser som trakassering og overgrep. Vi har vært i Midtøsten siden 1990.


Se andre arrangementer

Nyttårsleir på Mesnali 2017

NMS U har slått oss sammen med HEKTA - og vi er klare for å gi deg tidenes nyttårsleir! Ta med deg venner og få nye. Vi lover deg gode minner og flotte opplevelser. Leiren er for deg som går på ungdomsskolen og vgs.
28. des -1. jan

Vinterferieleir for 2.-5. klasse

Velkommen til vinterferieleir på Mjuklia!
19. - 21. februar

Uteam Egypt

En sommerleir som du kan være leder på, gjør at egyptiske gutter kan få leke, som barn skal, men likevel få lønn, slik familien trenger. Søk i dag!
20. jul -5. aug

Uteam Etiopia

Vil du være med og skape bånd mellom ulike folkegrupper i Etiopia? Vær med å skape en sommerleir for livet!
20. jul -5. aug
Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro