Innlegg 2/21 – England đŸŽó §ó ąó „ó źó §ó ż

GLOBALE GLIMT // September 2021 - HĂžr om skolen i England!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

I sist blogg fra England fortalte vi om kirken vÄr i parken, som ser annerledes ut enn en kirke i Norge. NÄ ville vi derfor fortelle om noe som er mer likt, nemlig skolen!

Jeg spurte noen av ungdommene vÄre om de kunne fortelle hva de syns det beste med skolen er, og alle sammen svarte faktisk «Ingenting!» SÄ det er kanskje helt likt hva dere i Norge ogsÄ tenker?!

Likevel var det noe de likte med skolen; nemlig friminuttene og lunsjpausen. I England har de fleste skoler kantine hvor de selger mat, men mange har som i Norge med seg matpakke hjemmefra. Hva som er oppi matpakken, er derimot veldig forskjellig!
Her har de fÊrreste med seg grove skiver med pÄlegg, frukt og vann pÄ flaske- i stedet har de til vanlig med seg mat jeg husker vi bare fikk ha med pÄ skolen nÄr vi hadde sÄkalt «kosetime»! Sammen med sine skiver (sandwicher) av hvitt brÞd skÄret i trekanter, pleier de aller fleste nemlig Ä ha med seg en liten pose chips og en kjeks i matpakken.

Faktisk spiser «alle» chips til lunsjen, til og med de voksne, og britene har ogsÄ «oppfunnet» sin egen Chips- sandwich! (To skiver, gjerne litt smÞr, og chips som «pÄlegg».) I fjor da pandemien rammet, hamstret britene toalettpapir slik som nordmenn gjorde, men det som ogsÄ forsvant fra hyllene var chipsen. Britene elsker chipsen sin!
Kanskje det ikke hÞres sÄ ille ut med engelsk skole for dere, hvor det er chips og kjeks hver dag?!

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk