Maki inviterer til Pantefest!

I NMSU synes vi det å dele er viktig. Maki utfordrer derfor nå deg til å pante flasker og dele pantepengene med noen som trenger dem!

Så utrolig gøy at du har lyst å være med på pantefest! I NMSU, hvor jeg, Maki, er maskot, brenner vi for å dele. Vi vil dele tro, tid, ting og talent med hverandre.

Jeg er veldig glad i brus, men jeg vet ikke akkurat om det å drikke brus er et talent. Det blir i alle fall blir det en del tomflasker igjen etterpå. Nå har jeg bestemt meg for å pante flaskene jeg har hjemme og dele pantepengene med noen som trenger det.

Jo flere flasker vi får med på pantefesten, jo flere barn kan få et trygt sted å være, rent vann, trosopplæring og skoleplass. Hvordan samle inn til pantefesten? Jo, jeg har kokt sammen noen forslag:

Bilde

Promomateriell

Pantefest i menigheten

Har dere et misjonsutvalg, misjonsforening, menighetsråd, en gruppe for barn, familiemiddag eller andre grupper med engasjerte mennesker? Gå sammen og lag en gøyal pantefest!

Her er noen forslag til hvordan du kan arrangere pantefest i menigheten. Ta med flasker hjemmefra. Ballkast på flasker. Flaskebowling. Flasketuten peker på. Bygge-brusflaske-tårn-konkurranse. Selge pølser og brus.

Pantefest hjemme

Inviter venner på pantefest hjemme. Det finnes så utrolig mange morsomme leker med brusflasker. I tillegg kan du bruke prosjektpresentasjonen vår (som du snart får tilgang til, kom tilbake litt senere for å lese), og fortelle om barna i et prosjekt som du brenner for!

Her er noen forslag til hvordan dere kan lage pantefest hjemme: Alle som kommer tar med flasker hjemmefra. Fest en strømpebukse med en tennisball i, på hodet. Beveg hodet og slå ned flasker! Fest en blyant på en snor rundt magen. Få blyanten ned i en flaske uten å bruke hendene! Flasketuten peker på. Flaskebowling. Servere brus til gjestene.

Spør om å få tomflasker

Gå sammen i vennegjengen, klubben, koret eller som enkeltperson og spør venner, naboer, familier og institusjoner om de kan gi tomflaskene til panteprosjektet ditt! Det er viktig at du gjør dette sammen med en voksen. Det kan være lurt å ha bestemt seg for et prosjekt eller å ha lest gjennom informasjonen om prosjektet før du spør (denne informasjonen kommer snart!). Da er det enklere å svare hvis de du spør har spørsmål.

Husk å sende inn bilder til oss (nmsu@nmsu.no)!

Bilde

Når du skal overføre pengene

Vipps: Betal (klikk på handlekurvsymbolet) til Vipps-nummer 503194 (NMS Pante-Maki), tast inn pantebeløpet og skriv kommentar dersom du ønsker å gi til et spesifikt land og/eller hvis pengene kommer fra en menighet. Eksempel: «Pantepenger til Mali fra Balestrand».

Større beløp eller hvis du ikke har Vipps: Dersom dere samler inn skikkelig mye penger, eller ikke har Vipps, kan dere ta kontakt med nmsu@nmsu.no for å avtale hvor dere skal sette inn pengene.

Så gøy at du vil være med! Lykke til! 

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk