Ukid

Ukid er materiell og metoder som vi ønsker at skal engasjere barn og familier til å dele tro, tid, ting og talent. Finn ut mer om hvordan på denne siden!

Overskriften for trosopplæringsreformen i Den norske kirke er «Gud gir – vi deler». I NMSU har vi konkretisert hva det går an å dele! På denne siden får du ressurser og tips til hvordan barn og familier kan dele tro, tid, ting og talent.

På denne siden finner du ressurser knyttet til misjon i trosopplæring, i tillegg til egne ressurser for Tårnagenthelg og Lys våken. Du finner info om våre konsepter Smågrupper og Familiemiddag, og ressurser knyttet til disse, informasjon om Makis pantefest 2019 som kan brukes både hjemme og i menigheten og komplette undervisningsopplegg om NMS sine misjonsprosjekt.

Har du spørsmål om Ukid? Bla ned på denne siden.

Tårnagenthelg

Her finner du ressursmateriell laget for Tårnagenthelg

Lys våken

Her finner du ressursmateriell laget for Lys våken

Misjon i trosopplæringen

Her finner du generelt ressursmateriell om misjon

Samlinger 6-12 år

Familiemiddag

Familiemiddag kan være et godt redskap for menigheter som ønsker å bygge fellesskap mellom barn og familier, eller som ønsker å få økonomisk støtte til middager som allerede arrangeres i menigheten.

Smågrupper

Ressurser og tips til gjennomføring av smågruppesamlinger for mellomtrinnet. Vår erfaring er nemlig at det skjer noe med engasjement og tilhørighet når barn møtes sammen over tid! Vil du være med å teste ut materiellet?

Informasjon om misjonsprosjekt

Har dere valgt misjonsprosjekt gjennom NMS? Her finner du komplette undervisningspakker som gir innsikt i misjonsprosjektet på en morsom og lettfattelig måte for barn og barnefamilier.

Makis pantefest 2019!

Maki utfordrer deg til å bli med å pante flasker, og dele pantepengene med noen som trenger dem i 2019. Han forteller deg om hvordan dere kan lage pantefest hjemme og i menigheten her.

Kontaktperson

Gunnhild Bremer
40406013
gunnhildb@nmsu.no

Spørsmål til ressursene

Hvordan få tilgang til ressursene? Klikk på ressursene nederst på siden. (+)-merket betyr at ressursen krever innlogging, de uten (+)-merket er gratisressurser.

Hvem er ressursene for? Primært tilbyr vi ressursmateriell som ansatte og frivillige i menigheten kan bruke – både til trosopplæringstiltak og til kontinuerlig arbeid i menigheten. Ressursene kan også i noen tilfeller være med i en veilednings- og oppstartsfase. Vi skal også utvikle trosopplæringstiltak som kan knyttes til konseptene (1. trinn og 4. trinn).

Flere spørsmål? Ta gjerne kontakt!

Ressurser for barn og barnefamilier

Del Det Du Har - sangen

ÅPEN FOR ALLE: NMSU har en Delesang, den heter: Del Det Du Har. Her finner du: teksten, dansen, lyden, singback og notene.

Familiemiddag: Dele talent (Vår 2019)

ÅPEN FOR ALLE: Pinsefortelling, kirkas bursdag, Maki-film om vann og skole i Laos, forslag til innsamlingsaksjoner og vannleker med mer, finner du i denne samlingen
6-12

Familiemiddag: Dele tro (Vår 2019) (+)

Fri tilgang: Jesus metter 5000, fortelling med PowerPoint om barn som deler i Etiopia og delekort med bordbønnen Herre din Jord – med mer, finner du i denne samlingen.
6-12

Samling 4: Være en stemme

Hvordan kan vi bruke talentene våre til å være en stemme for andre? Hva er verdt å stå opp for? Møt døperen Johannes som var en stemme for Guds rike. Fortellingen står i Lukas 3, 1-19
9-12 år
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro