Ukid

Ukid er materiell og metoder som vi ønsker at skal engasjere barn og familier til å dele tro, tid, ting og talent. Finn ut mer om hvordan på denne siden!

Overskriften for trosopplæringsreformen i Den norske kirke er «Gud gir – vi deler». I NMSU har vi konkretisert hva det går an å dele! På denne siden får du ressurser og tips til hvordan barn og familier kan dele tro, tid, ting og talent.

På denne siden finner du info om våre konsepter Smågrupper og Familiemiddag, og ressurser knyttet til disse, informasjon om Makis pantefest 2018 som kan brukes både hjemme og i menigheten og komplette undervisningsopplegg om NMS sine misjonsprosjekt.

Har du spørsmål om Ukid? Bla ned på denne siden.

Familiemiddag

Familiemiddag kan være et godt redskap for menigheter som ønsker å bygge fellesskap mellom barn og familier, eller som ønsker å få økonomisk støtte til middager som allerede arrangeres i menigheten.

Smågrupper

Vi utvikler for tiden ressursmateriell og tips til gjennomføring av smågruppesamlinger for mellomtrinnet. Vår erfaring er nemlig at det skjer noe med engasjement og tilhørighet når barn møtes sammen over tid! Vil du være med å teste ut materiellet?

Informasjon om misjonsprosjekt

Har dere valgt misjonsprosjekt gjennom NMS? Her finner du komplette undervisningspakker som gir innsikt i misjonsprosjektet på en morsom og lettfattelig måte for barn og barnefamilier.

Makis pantefest 2018!

Maki utfordrer deg til å bli med å pante flasker, og dele pantepengene med noen som trenger dem i 2018. Han forteller deg om hvordan dere kan lage pantefest hjemme og i menigheten her.

Kontaktperson

Gunnhild Bremer
40406013
gunnhildb@nmsu.no

Spørsmål til ressursene

Hvordan få tilgang til ressursene? Klikk på ressursene nederst på siden. (+)-merket betyr at ressursen krever innlogging, de uten (+)-merket er gratisressurser.

Hvem er ressursene for? Primært tilbyr vi ressursmateriell som ansatte og frivillige i menigheten kan bruke – både til trosopplæringstiltak og til kontinuerlig arbeid i menigheten. Ressursene kan også i noen tilfeller være med i en veilednings- og oppstartsfase. Vi skal også utvikle trosopplæringstiltak som kan knyttes til konseptene (1. trinn og 4. trinn).

Flere spørsmål? Ta gjerne kontakt!

Ressurser for barn og barnefamilier

Familiemiddag: Dele tid

Fri tilgang: Maki stresser og får verken tid til Gud eller familie. Blant annet glimt fra Egypt og bibelhistorien om Maria og Marta viser at det er godt å dele tid!
6-12

Familiemiddag: Dele tro (+)

Ananias' møte med Paulus, Makis fargerike historie om en mann fra Midtøsten og hjemmeaktiviteter inspirerer familien til å dele tro!
6-12

Familiemiddag: Dele ting (+)

Maki forteller om gjenbruk og viser historien om Sakkeus som fikk det bedre da han delte. Vi oppmuntrer familien om å dele ting!
6-12

Familiemiddag: Dele talent (+)

Glimt fra talentfulle barn i Thailand, bibelhistorier om impulsive Peter og aktiviteter forteller at talent er mer enn å være flink i noe!
6-12
Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro