Ingen har noen gang sett Gud, men…

ANDAKT: Finnes Gud? Når ingen har sett ham, hvordan kan vi vite hvem han er? Jula viser oss at vi må starte letingen i en enkel trebygning.
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Finnes Gud? Jeg tror alle lurer på det iblant. Det er et viktig spørsmål, men vanskelig å finne svar på. Noen velger å tenke at så lenge Gud ikke kan bevises, så finnes han heller ikke. Om han likevel skulle finnes, blir det i alle fall umulig å forholde seg til ham. For hvem er han egentlig?

Evangelisten Johannes skriver i Bibelen: Ingen har noen gang sett Gud, men den enbårne, som er Gud, og som er i Fars favn, han har vist oss hvem han er. (Johannes 1:18)

Her snakker Johannes om Jesus. Han som ble født som et lite menneske i en stall utenfor Betlehem, og som drøyt tredve år senere ble naglet til et kors utenfor Jerusalem. De som fulgte Jesus, trodde at han var Guds sønn og at han sto opp fra de døde. Disse menneskene, som ble de første kristne, delte det de trodde på med de rundt seg. Og det har folk fortsatt å gjøre, fra generasjon til generasjon i over to tusen år.

Bilde: Pixabay

Skal vi spørre oss om Gud finnes og om hvem han er, ønsker vi gjerne å vite hvor vi skal starte å lete. I adventstiden trekkes vi inn i fortellingen om hvordan Gud ble menneske. Det er her fortellingen viser oss at startsstedet er en enkel stall i Betlehem.

Vitenskaplige beviser er ikke startstedet når Gud viser oss hvem han er. Vitenskapen lærer oss om verden som Gud har skapt, men gjennom Jesus Kristus, viser Gud oss også hvem han er.

I ukene som kommer forbereder vi oss til jul. Når vi ordner gaver, går på juleavslutninger, spiser pepperkaker og gjør alt det andre som følger med – håper jeg at vi også kan gjøre det samme som gjeterne gjorde den gangen på Betlehemsmarkene. Gå til stallen, finne krybben og åpne seg for mysteriet: at Gud blir menneske.

Bilde
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk