Innlegg 1/22 – Estland 🇪🇪

GLOBALT GLIMT // April 2022 - Boom i babysang
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Boom i babysang

I Saku samles mødre sammen med babyer og småbarn hver tirsdag til babysang. Du kan jo lure på om babyer virkelig kan synge? Heldigvis synger mammaene, og etter hvert også småbarna.

Det kommer mødre med barn i alderen 0-2 år. Vi setter oss i ring og synger, sier rim og leker. Noen sanger synger vi mens vi beveger oss. Også lager vi bølger med stort blått silketeppe. Til slutt blåser vi såpebobler og barna prøver å fange de.

Når sangtimen er ferdig kan barna leke og mødrene prate. Det serveres også melon og te til alle. Det er et fint sted for mødre å samles – de kan møte andre og prate om gleder og utfordringer om å være mamma. Mange av de estiske mødre er hjemme med barna til de blir 2,5-3 år.

 

Bilde

De fleste mødre som går til babysang med barna sine er ikke døpt og konfirmert. Noen er kristne fra andre menigheter. Men noen er blitt interessert i kirka og troen, og er blitt med i konfirmasjonsskole for voksne. Deretter er de blitt medlemmer i Saku kirke. Det synes vi er fint, at noen finner veien til Gud gjennom babysang.

 

Bilde

I høst var det litt få sangere så vi bestemte å ha bare en samlet gruppe for babyer og småbarn. Vi trodde at korona-pandemien gjorde at litt færre kom til sangtimene. Men de siste ukene i februar og starten av mars er det blitt babyboom – sist var det 12 barn og like mange mødre som deltok! Nå lurer vi på om vi må starte opp med to grupper allikevel 🙂 Heldigvis er det stort nok kirke og bra ventilasjon – det er nok plass og luft til alle.

Takk for at du ber for at flere kan bli kjent med Gud! Det merker vi!

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk