Innlegg 1/22 – Thailand 🇹🇭

GLOBALE GLIMT // Mars 2022 - Alle kan vi dele noe, selv om vi tenker at vi ikke har så mye.
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Å DELE LITT AV NOE GODT

Alle kan vi dele noe, selv om vi tenker at vi ikke har så mye.

I kirka i Udon i nordøst-Thailand starter nye aktiviteter opp. Det kommer nye voksne og barn til kirka. Noen har aldri vært i en kristen kirke før. Nå starter misjonær Jeed barnemenighet i kirka, og hun leder aktiviteter som både er gøy og skal fortelle noe om kristen tro. En aktivitet som alle gjorde var å få utdelt fem drops. Så skulle de spille “stein, saks og papir” med hverandre og enten få eller miste drops.

Bilde
Bildetekst: Jeed deler ut drops
Bilde

 

Til slutt satt noen igjen med over 10 drops og noen hadde ingen drops igjen. Hva var det riktige å gjøre det? Gi premie til dem som hadde flest drops igjen? Eller hva synes du? Misjonær Jeed spurte om de som hadde flest drops hva de ville gjøre. Noen ville spise alle selv, men noen ville dele med noen av dem som hadde ingen eller få drops igjen.

 

Bilde

 

For trenger vi egentlig alle dropsene selv? Noen har fått mye av noe, og noen har fått lite av noe. Begge kan dele. Noen kan dele ting, noen kan dele tid, noen kan dele talenter og noen kan dele tro. Vi har ansvar for hverandre. Det har vi også i kirka, som er et fellesskap av mennesker. Vi kommer ikke alene i kirka, men er sammen.

 

Bilde

 

Senere kunne barna og ungdommene skrive gode ord og hilsener til hverandre, på et hjerte som hang på hver enkelt rygg. Det bygger opp fellesskap å dele gode ord med hverandre. Sammen bygger vi kirke.

 

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk