Innlegg 1/23 – Estland 🇪🇪

GLOBALT GLIMT // April 2023 - Saku meninghet er 10 år – en morsom bursdagsfest for barna!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde

Bli med på 10-års bursdag i Saku meninghet!

Estland er et sekularisert land. Som regel er det ikke noe trosopplæring på skolene, noen få skoler på gymnas-nivå har det som valgfag. NMS har støttet flere prosjekter i Estland, blant annet menighetsplanting i Saku. Nå har menigheten blitt 10 år – og det er virkelig god grunn til å feire! Menigheten har vokst fra 12 medlemmer til over 200. Det er mange barnefamilier som er med og det er alltid barn på søndagsskole!

Da vi skulle feire menighetens bursdag, var det naturlig å ha noe opplegg for barna. Festdagen startet med et lite dokke-dialog i kirkerommet for voksne og barna. Deretter gikk vi til kjelleren med barna og laget morsomme bursdags-briller av papir. Og vi hadde mange morsomme bursdagsleker bl.a med ballonger. (Se video fra leken i slutten av innlegget). Det var mange barn som kom og vi hadde det moro! Etterpå kunne vi samles med voksne og spise god bursdagsmat!

Bilde
Bilde

Overnatting i kirka for skolebarna

Siden det går en del barn i kirka, prøvde vi noe mer nytt  – overnatting i Saku kirka for skolebarna! En idestorming med søndagsskolelærere i fjor sommer endte med en plan for et overnattingsarrangement for barn i Saku kirke. Det er kanskje et kjent arrangement med Lys Våken for norske barn. Men her i Estland var det uhørt. Vi inviterte alle barn fra menigheten som er 7 år og eldre. Til slutt ble vi 9 barn og 3 ledere.

Vi ble kjent med hverandre, sang og lekte sammen. Barna laget selv pizza på tortillabund, med valgfritt pålegg. Deretter så vi sammen en fin film som handlet om vennskap og meningen med livet. Barna fikk popkorn og iskrem. Etter kveldsbønn ble det legging, og det gikk helt fint og barna var greie 🙂

Neste morgen etter frokost hadde vi en liten kirkevandring – barna måtte løpe rundt i kirka og finne diverse ting og telle vinduer og dører 🙂 Da foreldre skulle hente barna, var det noen som ikke ville hjem – det ble uttrykt et ønske om et slikt arrangement hver skoleferie.

 

Bilde

Vi er takknemlige for alle barna som kommer til kirka! Takk for at dere er med i bønn!

Ave Mølster, Estland

Bli med å be for arbeidet i Estland:

  • Takk for at Saku menighet er 10 år og stadig blir større!
  • Takk for alle barna som er med i arbeidet i menigheten!
  • Takk for en fin overnatting i kirka!
  • Be om at stadig flere barn og unge må få bli kjent med Jesus gjennom arbeidet i Saku
  • Be for de som driver barne – og ungdomsarbeidet i menigheten

 

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk