Innlegg 1/23 – Frankrike 🇫🇷

GLOBALE GLIMT // Februar 2023 - Dele talenter i Frankrike
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde

Mission Jeunesse (MiJi)

Frankrike er et sekularisert land. Det betyr at de for eksempel har en egen lov som sier at man ikke kan bruke korssmykke eller andre religiøse symboler på skolen, og i klasserommet kan man heller ikke snakke om religion. Derfor er det mange barn og unge som ikke vet hvem Jesus er, eller hva en menighet er, og det kan være ekstra vanskelig å være kristen på skolen.

Midt i dette er Mission Jeunesse (MiJi) –  en ungdomsorganisasjon startet i Paris av NMS-misjonærer med å dele talent. MiJi skaper et felleskap som er en trygg og god arena for samtale, diskusjon, bønn og refleksjon. Her kan man hoppe, danse, le og glede seg sammen, men man kan også dele om utfordringer, sorg og tristhet. Mange opplever at dette fellesskapet blir som en familie, og forteller at det føles som å møte brødre og søstre.

Bilde

Académie de louange – “lovsangsakademiet”

I november var 50 studenter og unge voksne samlet til den årlige leiren Académie de louange, som direkte oversatt betyr «lovsangsakademiet». Her kunne de velge mellom workshops i piano, sang, dans, gitar, teater, video eller musikkproduksjon. Å lære noe sammen skaper fellesskapsfølelse og stolthet, og mange tar med seg det de lærer og bruker det i sine lokale menigheter etterpå. Gjennom dette er MiJi med å dele talent. Her kan de bruke og utvikle talentet sitt på leir – og ta det med hjem og dele det i sine lokale menigheter etter leiren!

Bilde

Talenter til glede for Gud og menneskene rundt oss

Hvert år inviterer MiJi en kjent kristen musikkgruppe eller artist til å holde konsert på lørdagskvelden på leiren. Dette er alltid et høydepunkt, og denne gangen var det gruppen Souffle Noveau som holdt konsert. Her kan du høre en av sangene deres: Viens

I tillegg var hovedsangeren fra gruppen –  Daniel Calange med på hele leiren, og ledet workshopen i sang. Han delte sitt vitnesbyrd, og snakket mye om lovsang, og hvordan det å bruke sine talenter er til glede for Gud og menneskene rundt oss.

  • Hvilke talenter har du som du kan dele til glede for Gud og mennesker rundt deg?
  • Har du noen talenter du gjerne skulle øvd deg på og lært mer om slik ungdommene gjør på leiren i Frankrike? Hvor kan du gjøre det?
Bilde
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk