Innlegg 1/23 – Kina 🇨🇳

GLOBALE GLIMT // Mars 2023 - Dele tid i Hongkong
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde

Velkommen til Hongkong og Asia!

Visste du at Hongkong betyr godluktende havn?

Vi heter Sigrid og Emil Dybdahl Buxrud, og vi jobber for NMS her i Hongkong. Her har vi bodd siden september 2022. I Hongkong er det store forskjeller mellom folk. I sentrum er det mange store bygninger som både har kontorer og leiligheter i seg. Mange av dem har også butikker i nederste etasje.

 

Bilde

Å dele tid

I Hongkong er det mange som bor i små leiligheter sammen med både foreldre og besteforeldre. Ofte passer besteforeldrene på barna mens foreldrene er på jobb. Det gjør at mange besteforeldre og barnebarn bruker mye tid sammen. Ofte kan du se dem spise is, drikke te eller leke sammen på lekeplasser.

Det første året vi bor her i Hongkong bruker vi på å lære oss språk. Dette er ikke et hvilket som helst språk- det er kantonesisk. Kantonesisk er en form for kinesisk som brukes sør i Kina, og i Hongkong.

Ved å lære oss kantonesisk forstår vi mer om hvordan det er å bo i Hongkong. Det pleier å ta to til tre år fra man begynner med kantonesisk til man snakker det flytende.

Har du et språk du har lyst til å lære?

Bilde

“Hei” på kantonesisk er “Nei ho”, og “takk” er “do ze”. Det er flere ulike måter å si takk på kantonesisk, en annen er “m goi”.

Når vi ikke er på språkskolen og lærer språk, tar vi turen til kontoret til NMS i Hongkong. I dette bygget er det både en barnehage og en kirke, så det er alltid mye liv i gangene!

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk