Innlegg 1/24 – Kina 🇨🇳

GLOBALE GLIMT // Februar 2024 - Speidere i Hongkong
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Speidere i Hong Kong

Speideren er en veldig populær aktivitet i mange av kirkene i Hongkong. Ofte kalles de for «Boys Brigade» og «Girls Brigade». Mange steder går både gutter og jenter i «Boys Brigade».

«Boys Brigade» er engelsk og betyr guttesoldater. Før ble gruppene delt opp i jentegrupper og guttegrupper, men nå er alle sammen. «Boys Brigade» er ganske likt speidergruppene som er i Norge.

I noen menigheter i Hongkong møtes speiderne etter gudstjenesten på søndag, mens i andre menigheter møtes de en ettermiddag eller kveld i ukedagene.

 

Bilde

I vår gruppe

I kirka «Vinyard Lutheran Church» i Hongkong er det en speidergruppe som møtes hver onsdag. Denne kirka deler bygg med en barne- og ungdomsskole så alle som er med i denne speidergruppe går på samme skole. Gruppa blir delt opp i små- og storspeider. Småspeiderne er ca 8-10 år og storspeiderne er 11-17år. I denne kirka varer speideren i 2 timer.

Hva gjør de?

På Boys Brigade i Hongkong gjør de mange forskjellige ting. De lærer om Jesus og Bibelen, ulike knuter og hva man kan bruke dem til, om naturen og hvordan man kan ta godt vare på den, og de lærer å marsjere. I Norge gjør speiderne også mange av de samme tingene, men speiderne marsjerer ikke i Norge sånn som de gjør i Hongkong. I Hongkong skal de stå på rekker og marsjere i takt til musikk eller en fløyte.

Bilde
Bildetekst: Her ser du de ulike uniformene. Bildet er tatt av The Boys' Brigade,Hong Kong (bbhk.org.hk)*

Uniform

Uniformene som speiderne har på seg, kan ligne litt på uniformen norske speidere har. I Norge har speidere ofte skjorte med merker på og skjerf som uniform. I Hongkong er det ganske likt med skjorte og skjerf, men her har de også ofte en lue, bånd og bukser som en del av uniformen. Alle skal også helst ha på seg uniformen hver gang det er speideraktiviteter.

Spørsmål:

Er du speider eller kjenner du noen som er det? Vet du hva å marsjere er? Vet du om noen andre enn speidere som marsjerer? Vet du hvordan speidere hilser?

Aktivitet:

På speiding.no  finnes en lek hvor man lærer å si hei på flere språk – (Hei på deg! ). Denne kan du gjøre med familien din eller noen venner. I Hongkong snakker de tre språk: kantonesisk, mandarin og engelsk. Kanskje du kan lære hvordan vi sier hei på alle disse språkene?

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk