Innlegg 1/24 – Thailand 🇹🇭

GLOBALE GLIMT // Januar 2024 - Dele mat i Thailand
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde

Å dele matkultur

Når man er ny i et land er hvilken mat de spiser der en av de første tingene man legger merke til.  I Thailand var det også slik for meg den første uken. Thailand er kjent over hele verden som gatematens land! Langs alle gater kan jeg finne steder som selger noe å spise. Jeg kan kjenne lukten av thailandske ingredienser nesten over alt. Noen av rettene kan du kanskje kjenne igjen fra thairestauranter i Norge – for eksempel stekt ris, nudler eller vårruller? Andre ting har du kanskje ikke hørt om før. Har du for eksempel hørt om Tom Yum Gong? Eller Kao Soi? Det er veldig spennende å prøve ut nye matretter som ikke ligner på det vi har i Norge. Jeg har funnet mange nye favoritter!

Bilde
Bildetekst: Khao Soi - en nudelsuppe fra Nord-Thailand

Mange som bor her lager maten sin hjemme. Likevel er det mye mer vanlig her i Thailand enn i Norge å gå ut og spise sammen med venner, familie eller kollegaer. Jeg går ofte ut og spiser sammen med venner. Her i Thailand handler et måltid mye om vennskap, om å bli kjent med hverandre, og om å dele tid med hverandre. Så uansett om vi spiser sammen hjemme eller på en restaurant eller kjøper mat fra en bod langs veien, så bruker vi ofte god tid på måltidet, fordi det også er en mulighet til å dele tid sammen. Når vi deler tid rundt et måltid, får vi muligheten til å snakke sammen om hvordan vi har det, og til å bli bedre kjent med hverandre. Kanskje dette er noe nordmenn kunne lært å bli enda flinkere til også?

Bilde
Bildetekst: Elin og Eve er på matcha-kafé

I en så stor by som Bangkok, hovedstaden i Thailand møtes mange ulike kulturer. Bangkok er verdens aller mest besøkte by. Det betyr at folk fra hele verden kommer til byen i løpet av et år. Det bor også folk fra store deler av verden bor i Bangkok. Alt dette gjør at vi kan finne mat fra veldig mange ulike land her. Mange ulike kulturer møtes og deler av sin kultur gjennom at mat fra hele verden selges i samme gate. Flere restauranter prøver også å bruke deler av mat fra ulike land til å sette sammen helt nye typer mat. Tenk at når vi deler matkultur med hverandre så kan det føre til noe nytt og spennende – som kanskje smaker skikkelig bra!

Spørsmål:

  • Har du spist thailandsk mat noen gang? Hva spiste du da?
  • Hvilke land har du prøvd mat fra?
  • Hva liker du å spise sammen med vennene dine?

 

Bilde
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk