Innlegg 1/21 – Estland

DELE-BLOGGEN // Desember 2020 - Visste du at det ikke er lov å snakke om Gud og Jesus i estiske skoler og barnehager? Bli med til barnekirka i Saku!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Barnekirka i Saku

Visste du at det ikke er lov å snakke om Gud og Jesus i estiske skoler og barnehager? Ave Mølster er misjonær for NMS i Estland. Her forteller hun om barnekirka i byen Saku: Heldigvis har vi noe som heter «barnekirka» i Saku menighet. Det likner litt på søndagsskole. Der kan alle barn som vil få komme..
Går du på søndagsskolen der du bor?

 

Bilde

Barnekirka samles hver uke kl 15 i andre etasje i det gamle grønne bedehuset vårt.

Bilde

Vi er alltid to lærere og ca 10 barn. De minste er 3 år og eldste ca 9 år.

 

Vi begynner med en navnerunde der alle sier navn og hvor gamle de er. Alle får også lov til å fortelle noe mer om seg selv, for eksempel hva de liker best å spise eller leke med, eller hvilken farge de liker best.
Når vi skal be bygger vi et bønnehus. Det hjelper oss til å konsentrere oss om å be. Først legger vi liksom gulv, så vegger, så taket, vi slår inn spikrene (da folder vi hendene) og så lukker vi vinduene (da lukker vi øynene). I denne videoen kan du se hvordan vi gjør:

Prøv det selv!
Etter at vi har bedt får barna høre en bibelfortelling. Så synger vi en sang. Og så lager vi noe sammen. Forrige gang laget vi pinnsvin. I dag laget vi fisk.

Bilde

Vi pleier å lage noe å spise også. Det kan være muffins, ostesmørbrød, vafler, kjeks eller lignende. Barna er med og lager deigen og legger på plata. Så blir det tid til å leke litt før vi tar hverandre i hendene og  ber Fader Vår sammen. Da er barnekirka ferdig.

PowerPoint om barnekirka

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk