Innlegg 1/22 – England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

GLOBALE GLIMT // Februar 22 LIKE NÆR SOM SKYGGEN DIN
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Snakker om Gud i parken

Solgunn Philippine Smith er misjonær i Carlisle i England. En av måtene hun jobber på er å henge i parken. Her forteller hun om hvordan de får anledning til å vise ungdommene i parken hvem Gud er:

«Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere.» (Jak 4:8)

Som vi pleier på tirsdagskveldene, gjorde vi oss klar for å gå ut og være i parken med barna og ungdommene som henger der. Mens Kristian lagde ferdig kakaoen i kirka, ventet jeg utenfor sammen med noen av barna som hadde kommet tidlig. En av dem kikket inn i kirka og fikk se et skilt med bibelverset fra Jakob; «Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere.»

«Hva betyr det?», spurte han.

«Det betyr at Gud er alltid nær deg», svarte jeg. «Det er ingen sted du kan gå hvor Gud ikke er. Nesten som skyggen din, som følger deg overalt.», og mens jeg sa det prøvde jeg å illustrere poenget mitt med å stille meg nærmere han.

«Men hva om jeg går bort da?», spurte gutten, og begynte å flytte på seg.

 

Bilde

«Da er Gud fortsatt nær deg», sa jeg, og fulgte etter.

Og så fortsatte han å løpe, mens jeg fulgte etter. Nesten som en skygge. Nesten som Gud gjør. Bortsett fra at Gud er enda mye nærmere enn det jeg klarte å være, og også enda nærmere enn det skyggen vår er. Uansett hvor nær Han vi er, eller hvor nær Han vi føler oss å være.

Barna og ungdommene vi møter i parken vet nesten ingenting om Jesus eller tro. For de fleste er «Jesus» et banneord, eller navnet på en fotballspiller og ikke noe mer. Det lille de kan om Bibelen og kirka er det de har lært i religionstimene på skolen, og til nå har vi enda ikke hørt noen si de liker faget religion. Med det som utgangspunkt bruker vi derfor slike enkle eksempler og sammenligninger som jeg gjorde med skyggen, for å hjelpe dem til å bedre forstå hvem Gud er, og hvem han har skapt dem til å være. For selv om barna og ungdommene vi møter ikke vet noe om Gud, vet Gud likevel alt om dem.

Og slik som dette er det vi gjør kirke sammen i Carlisle.

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk