Innlegg 1/22 – England đŸŽó §ó ąó „ó źó §ó ż

GLOBALE GLIMT // Februar 22 LIKE NÆR SOM SKYGGEN DIN
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Snakker om Gud i parken

Solgunn Philippine Smith er misjonÊr i Carlisle i England. En av mÄtene hun jobber pÄ er Ä henge i parken. Her forteller hun om hvordan de fÄr anledning til Ä vise ungdommene i parken hvem Gud er:

«Hold dere nÊr til Gud, sÄ skal han holde seg nÊr til dere.» (Jak 4:8)

Som vi pleier pÄ tirsdagskveldene, gjorde vi oss klar for Ä gÄ ut og vÊre i parken med barna og ungdommene som henger der. Mens Kristian lagde ferdig kakaoen i kirka, ventet jeg utenfor sammen med noen av barna som hadde kommet tidlig. En av dem kikket inn i kirka og fikk se et skilt med bibelverset fra Jakob; «Hold dere nÊr til Gud, sÄ skal han holde seg nÊr til dere.»

«Hva betyr det?», spurte han.

«Det betyr at Gud er alltid nÊr deg», svarte jeg. «Det er ingen sted du kan gÄ hvor Gud ikke er. Nesten som skyggen din, som fÞlger deg overalt.», og mens jeg sa det prÞvde jeg Ä illustrere poenget mitt med Ä stille meg nÊrmere han.

«Men hva om jeg gÄr bort da?», spurte gutten, og begynte Ä flytte pÄ seg.

 

Bilde

«Da er Gud fortsatt nÊr deg», sa jeg, og fulgte etter.

Og sÄ fortsatte han Ä lÞpe, mens jeg fulgte etter. Nesten som en skygge. Nesten som Gud gjÞr. Bortsett fra at Gud er enda mye nÊrmere enn det jeg klarte Ä vÊre, og ogsÄ enda nÊrmere enn det skyggen vÄr er. Uansett hvor nÊr Han vi er, eller hvor nÊr Han vi fÞler oss Ä vÊre.

Barna og ungdommene vi mÞter i parken vet nesten ingenting om Jesus eller tro. For de fleste er «Jesus» et banneord, eller navnet pÄ en fotballspiller og ikke noe mer. Det lille de kan om Bibelen og kirka er det de har lÊrt i religionstimene pÄ skolen, og til nÄ har vi enda ikke hÞrt noen si de liker faget religion. Med det som utgangspunkt bruker vi derfor slike enkle eksempler og sammenligninger som jeg gjorde med skyggen, for Ä hjelpe dem til Ä bedre forstÄ hvem Gud er, og hvem han har skapt dem til Ä vÊre. For selv om barna og ungdommene vi mÞter ikke vet noe om Gud, vet Gud likevel alt om dem.

Og slik som dette er det vi gjĂžr kirke sammen i Carlisle.

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk