Innlegg 2/22 – England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

GLOBALE GLIMT // Mai 22 Hurra for 15. mai!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Hurra for 15. mai!

Det er mai, og som nordmenn flest har også vi gjort oss klar til å feire den store dagen- Norges grunnlovsdag! Dagen for is og pølser og fest! Men feiringen vår her i England ser ikke helt lik ut som det den gjør i Norge .…

Bilde

Det er ikke så mange nordmenn her, så til vår 17. mai- feiring pleier vi å invitere alle som på en eller annen måte har en forbindelse til Norge. Det betyr at vi gjennom årene har feiret sammen med nordmenn med britiske ektefeller og familier, ettåringene våre; fra både Norge og verden, en svenske og kona hans, og flere andre briter som har en relasjon til oss og til Norge. «Æres nordmenn», som vi kaller dem.

Bilde
Bildetekst: Eira Tjemsland prøver "kroneis" for første gang

Så får vi heller ikke alltid feiret akkurat på 17. mai, da dette ikke er en fridag i England slik som i Norge, og vi ikke bare kan ta oss fri fra arbeid og skole. Vi pleier heller ikke å gå i tog eller ha taler. Men det meste andre gjør vi!

Bilde
Bildetekst: Frode Berg er selvutnevnt grillmester - Han er en av de norske i byen som er gift med en britisk kone og har tre barn.
Bilde
Bildetekst: Æres-nordmann: av Esther Newton - Hun ble hektet på «Skam» i sin tid, og har siden begynt å lære seg litt norsk

Vi pynter med flagg. Vi kler oss i finstasen vår. Vi griller pølser. Vi spiser masse is! Og vi har norsk sjokolade og kransekake. Og så feirer vi Norge mens vi snakker (litt) norsk og deler historier. Fra Norge. Mens vi er i England, sammen med venner som ikke er norske (eller som kanskje heller ikke har vært der). Så blir det 17. mai- feiring allikevel, på vår engelske måte.

Gratulerer med dagen, Norge!

Skrevet av Solgunn Philippine Smith som er misjonær i Carlisle i England for NMS.

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk