Innlegg 2/22 – England đŸŽó §ó ąó „ó źó §ó ż

GLOBALE GLIMT // Mai 22 Hurra for 15. mai!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Hurra for 15. mai!

Det er mai, og som nordmenn flest har ogsÄ vi gjort oss klar til Ä feire den store dagen- Norges grunnlovsdag! Dagen for is og pÞlser og fest! Men feiringen vÄr her i England ser ikke helt lik ut som det den gjÞr i Norge .


Bilde

Det er ikke sĂ„ mange nordmenn her, sĂ„ til vĂ„r 17. mai- feiring pleier vi Ă„ invitere alle som pĂ„ en eller annen mĂ„te har en forbindelse til Norge. Det betyr at vi gjennom Ă„rene har feiret sammen med nordmenn med britiske ektefeller og familier, ettĂ„ringene vĂ„re; fra bĂ„de Norge og verden, en svenske og kona hans, og flere andre briter som har en relasjon til oss og til Norge. «Æres nordmenn», som vi kaller dem.

Bilde
Bildetekst: Eira Tjemsland prĂžver "kroneis" for fĂžrste gang

SÄ fÄr vi heller ikke alltid feiret akkurat pÄ 17. mai, da dette ikke er en fridag i England slik som i Norge, og vi ikke bare kan ta oss fri fra arbeid og skole. Vi pleier heller ikke Ä gÄ i tog eller ha taler. Men det meste andre gjÞr vi!

Bilde
Bildetekst: Frode Berg er selvutnevnt grillmester - Han er en av de norske i byen som er gift med en britisk kone og har tre barn.
Bilde
Bildetekst: Æres-nordmann: av Esther Newton - Hun ble hektet pĂ„ «Skam» i sin tid, og har siden begynt Ă„ lĂŠre seg litt norsk

Vi pynter med flagg. Vi kler oss i finstasen vÄr. Vi griller pÞlser. Vi spiser masse is! Og vi har norsk sjokolade og kransekake. Og sÄ feirer vi Norge mens vi snakker (litt) norsk og deler historier. Fra Norge. Mens vi er i England, sammen med venner som ikke er norske (eller som kanskje heller ikke har vÊrt der). SÄ blir det 17. mai- feiring allikevel, pÄ vÄr engelske mÄte.

Gratulerer med dagen, Norge!

Skrevet av Solgunn Philippine Smith som er misjonĂŠr i Carlisle i England for NMS.

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk