Innlegg 2/22 – Estland 🇪🇪

GLOBALT GLIMT // Juli 2022 - Hjelper flyktninger
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

HJELPER FLYKTNINGER

Det har kommet mange flyktninger fra Ukraina til Estland. Kirkene vil gjerne hjelpe dem. Her forteller misjonær Ave Mølster om hvordan de har invitert ukrainere til Saku kirke.

Alt er ikke bra i Ukraina. Estland ville hjelpe til og mange ukrainere har kommet hit. Her kan de finne seg jobber, barna kan gå i barnehager og skoler. Her er det trygt og godt.

Vi i Saku kirka samler inn varer som vi kan sende til Ukraina – til hjelp for de som trenger det. Men vi lurte på om vi kunne gjøre noe mer. Det viste seg at en del ukrainere bor i Saku. Vi hadde lyst til å invitere de til kirken for å kunne bli bedre kjent med dem.

 

Bilde

Samtalekveld for ukrainere

Første gang kom tre damer og ett barn. Andre gangen kom det seks voksne og fem barn. Vi hadde det veldig hyggelig sammen! Vi satt rundt et dekket bord og sa litt om hvem vi var og hva vi jobbet med. Vi ble litt kjent med hverandre og pratet om alt mulig. Damene sa at ukrainsk borš er en av de mest vanligste matrettene de vanligvis lager. Det er en slags rødbetsuppe med kål og kjøtt – smaker virkelig godt! De snakket om sitt hjemland og viste bilder.

Det er en del av de ukrainere som har funnet seg jobb. En dame syr klær og jobber i en kjent estisk kleskjede. En annen vasker hus. Tredje har jobben sin med fra Ukraina og jobber via internett. Mennene deres jobber stort sett i byggebransjen. Alle var fornøyde med at de har noe å gjøre.

Vi skal møtes og prates igjen! Be gjerne for ukrainere og fred i verden!

 

Bilde

 

Kirken i Estland deler ting med mennesker i Ukraina som trenger mat, klær og andre ting. Og så deler de tid med flyktningene som har kommet til Saku og bygger felleskap med de.  Kanskje har du fått noen nye naboer, eller i klassen som har kommet fra Ukraina. Har du noe du kan dele med de?

Vil du vite mer om hvordan kirka i Estland hjelper flyktninger fra Ukraina? Her kan du finne fire forskjellige filmer om dette:

Ukraina-hjelp on Vimeo

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk