Innlegg 2/23 – Estland 🇪🇪

GLOBALT GLIMT // August 2023 - Velbrukt kirke krever stell og vask
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde

Velbrukt kirke krever stell og vask

Vi er så takknemlige for å ha en ny kirke i Saku! Det kommer stadig nye mennesker som vil enten bli medlemmer i menigheten eller bare besøker gudstjenestene.

For at kirken skal være fin for de som kommer dit, må det vaskes. Vi vurderte å leie inn et vaskefirma, men det viste seg at det ville bli kjempedyrt. Faktisk ville det koste så mye som en tredjedel av alle pengene menigheten har å bruke på ett år. Så vi måtte bare innse at vi ikke hadde råd til det. Da måtte det bli vasking på frivillig basis. Annenhver uke møtes to til tre mennesker for å gjøre kirken ren. Det kan noen ganger være en utfordring å finne noen som har tid, men det er mye bra med å gjøre dette selv. Noen ganger der det barn med og hjelper. Synes du det ser gøy ut å kjøre vaskemaskinen? I løpet av de par timene det tar å vaske, blir det god tid til prat, og ofte blir det gode samtaler. Det er verdifullt: To fluer i en smekk: Kirken blir gjort ren, og mennesker får dele hvordan de har det.

I en så vakker kirke er det populært å arrangere konserter. Flere musikkgrupper ønsker å framføre sine musikalske program i et nytt og moderne kirkerom med bra akustikk. Vi i menigheten synes at det er bare hyggelig når det er kort vei til konserter. Her er et videoklipp fra en instrumental konsert med barn og ungdommer fra Sør-Estland som på sin rundreise i august stoppet i Saku kirke. De fylte kirken med flott musikk og det kom en del folk vi ikke hadde sett hos oss tidligere. I Estland er det vanlig at alle kirkekonserter starter med en liten andakt. Så også denne gangen.

Ofte har det vært rolige tider i Saku menighet på sommeren. Folk er som regel på ferie og bortreist. Denne sommeren har det vært overraskende mange mennesker og barnefamilier på gudstjenestene. Nesten sånn at vi gjerne skulle hatt søndagsskole eller barnekirke for disse barna. Samtidig trenger søndagsskole-teamet (eller barnekirke-teamet som vi kaller det) litt ferie. Gleden er stor over at mennesker også i ferietider oppsøker kirken og Guds nærvær 🙂

Ave Mølster, Estland

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk