Innlegg 2/23 – Frankrike 🇫🇷

GLOBALE GLIMT // Juli 2023 - MiJis første barneleir!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde

HVORDAN ER DET Å VÆRE PÅ LEIR I FRANKRIKE?

Har du vært på leir? Kanskje du har vært på leir med kirka di, eller med en barne- og ungdomsorganisasjon som NMSU? I Frankrike er ikke det like vanlig for barn og unge å dra på leir som i Norge. Dette året samler NMSU inn penger til barne-og ungdomsarbeid i Frankrike, og et av prosjektene dette året har vært å ha en barneleir sammen med ungdomsarbeidet «Mission Jeunesse» (MiJi)  i Paris. Dette er helt nytt for MiJi, og også for barn tilknyttet MiJi.

 

CAMP MIJI er navnet på den helt splitter nye leiren NMSU har vært med å starte i Paris dette året. Vi hadde med oss seks leirledere fra Norge, som sammen med ungdomslederne i Mission Jeunesse ønsket deltakerne velkommen til leirstedet «La clarté Dieu» i Orsay. På CAMP MIJI ble jeg kjent med Anna, Prielle og Ethan som fortalte litt om hvordan det var å være på leir. Se videoen under og bli kjent med dem du også!

Bilde

DELE TID OG DELE TRO

Frankrike er et sekulært land – det betyr at de som bestemmer ønsker at det skal være nøytralt i forhold til religion. Derfor har de ikke religionsundervisning (KRLE) på skolene. Og på skolen har ikke barna lov til å gå med religiøse symboler slik som for eksempel korssmykke, eller hijab. Å tro på noe kan derfor være vanskelig i Frankrike, og det være vanskelig å vokse opp som kristen der. Bare 2 % av alle som bor i Frankrike er luthersk kristne, og mange barn får aldri høre om Jesus hvis de ikke tilfeldigvis har kristne venner. Derfor støtter NMSU barne- og ungdomsarbeid der. Vi vil være med å hjelpe kristne barn og ungdom å finne gode kristne felleskap der de kan få dele tid og tro med hverandre. I dette er leirarbeid ekstra viktig. Gjennom å arrangere leir og gøyale aktiviteter kan barna lettere invitere vennene sine med – og de kan være med å dele tro slik at flere kan få bli kjent med Jesus – kanskje for kanskje aller første gang!!

Bilde
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk