Innlegg 2/23 – Kina 🇨🇳

GLOBALE GLIMT // Juni 2023 - Hvilke talenter har du?
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde
Bildetekst: Mobilkurs for eldre som ville lære hvordan de skulle bruke smart mobil

Hva er talenter?

Alle mennesker har ulike ting de er gode og flinke til. Dette kan også kalles talenter. I Matteus 25 i Bibelen finner vi lignelsen om talentene, om noen tjenere som skulle passe på verdifulle talenter mens herren deres var på reise. Denne lignelsen er en fin påminnelse til oss om at Gud har gitt oss mange gaver, og at dette er ting vi kan bruke for å glede de rundt oss og han.

Noen er flinke til å synge, andre til å spille fotball og mange er flinke på å ta godt vare på de rundt seg. I NMS jobber vi med noe som vi kaller «Use Your Talents» – som kan oversettes til norsk som «bruk talentene dine». «Use Your Talents» kan forklares som å se et glass med vann. Når glasset er halvveis fylt opp med vann- er det da halvfullt, eller halvtomt? Ved å starte med hva man har, tenker man at glasset er halvfullt- med alle mulighetene og hva man kan få til. Dette kan være en fin måte å tenke på både hver for oss, og i kirka vi er en del av.

I Kina gjør vi dette sammen med en partnerorganisasjon. Dette gjør vi med å besøke menigheter som vi jobber sammen med for å snakke om alle talentene som de i menighetene har. Etter dette blir deltagerne delt inn i grupper for å finne ut hvilke talenter den enkelte har, og hvordan menigheten kan bruke talentene de ulike medlemmene har både for menigheten og lokalsamfunnet de er en del av. Her kan grupper for eksempel finne ut er flinke til å spille musikkinstrumenter, andre har kanskje en dag i uka de kan bruke i kirka, noen har en bil, noen er gode på å bruke smartmobil og andre kan være skikkelig gode på å fiske.

 

Bilde
Bildetekst: Denne gruppa hadde ansvar for å lære vekk hvordan man bruker smarttelefon til eldre

En konkurranse

I fjor var det mange slike workshoper rundt i Kina. Hele 56 mennesker ble med fra ulike menigheter. Her lærte de om hva Bibelen sier om talentene våre, hvordan vi kan finne ut av hvilke talenter vi har og hvordan vi kan best mulig bruke dem. Alle menighetene som var med kom med forslag til et prosjekt hvor kirka kan nå ut til og hjelpe i lokalmiljøet sitt. Premien var penger til å støtte prosjektene de ville starte. Med en slik støtte får menighetene mulighet til å teste ut prosjektene i praksis. I flere lokalsamfunn har folk blitt så engasjert i disse prosjektene at arbeidet i stor grad driftes lokalt, uten mye økonomisk støtte fra andre utenfor lokalsamfunnet.

Det var tre menigheter som til slutt endte med å få premien, og det ene prosjektet handler om å hjelpe eldre mennesker med å forstå hvordan de skal bruke telefonen sin. Det er mange eldre som ikke helt forstår hvordan smarttelefoner fungerer, og da er det godt å få hjelp av noen andre som vet.

 

Bilde
Bildetekst: Denne gruppa hadde ansvar for å lære vekk hvordan man bruker smarttelefon til eldre

Oppgave:

  • I Bibelen står det at alle mennesker er utdelt ulike talenter. I Matteus 25 står det en lignelse om talentene.  Har du hørt denne før?
  • Hvilke talenter har du og vennene dine? Og hvordan kan dere bruke talentene deres til å gjøre noe bra for andre?
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk