Innlegg 2/21 – England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

GLOBALE GLIMT // September 2021 - Hør om skolen i England!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

I sist blogg fra England fortalte vi om kirken vår i parken, som ser annerledes ut enn en kirke i Norge. Nå ville vi derfor fortelle om noe som er mer likt, nemlig skolen!

Jeg spurte noen av ungdommene våre om de kunne fortelle hva de syns det beste med skolen er, og alle sammen svarte faktisk «Ingenting!» Så det er kanskje helt likt hva dere i Norge også tenker?!

Likevel var det noe de likte med skolen; nemlig friminuttene og lunsjpausen. I England har de fleste skoler kantine hvor de selger mat, men mange har som i Norge med seg matpakke hjemmefra. Hva som er oppi matpakken, er derimot veldig forskjellig!
Her har de færreste med seg grove skiver med pålegg, frukt og vann på flaske- i stedet har de til vanlig med seg mat jeg husker vi bare fikk ha med på skolen når vi hadde såkalt «kosetime»! Sammen med sine skiver (sandwicher) av hvitt brød skåret i trekanter, pleier de aller fleste nemlig å ha med seg en liten pose chips og en kjeks i matpakken.

Faktisk spiser «alle» chips til lunsjen, til og med de voksne, og britene har også «oppfunnet» sin egen Chips- sandwich! (To skiver, gjerne litt smør, og chips som «pålegg».) I fjor da pandemien rammet, hamstret britene toalettpapir slik som nordmenn gjorde, men det som også forsvant fra hyllene var chipsen. Britene elsker chipsen sin!
Kanskje det ikke høres så ille ut med engelsk skole for dere, hvor det er chips og kjeks hver dag?!

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk