Innlegg 2/21 – Etiopia

DELE-BLOGGEN // Mars 2021 - Møt Kalid og se hvordan han har det hjemme hos seg landsbyen Tongo
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Bli med hjem til Kalid!

Det er mange som synes det er kjedelig at det ikke går an å reise til andre land for tiden. Korona-pandemien gjør at grensene er stengt. Ingen kan dra på ferie eller besøke et annet land.
Men nå kan du få en liten tur til Etiopia likevel. Her kan du få møte Kalid og få se hvordan han har det hjemme hos seg.

Kalid bor i landsbyen Tongo i Etiopia. Han er ni år og går i tredje klasse. Han har tre søsken. Det beste han vet å spise er «paka». Det er en etiopisk pannekake. Kalid kommer fra en folkegruppe som heter Mao og snakker et språk som heter gwama.
Her kan du se en film der pappaen til Kalid intervjuer ham:

I Etiopia har man ikke etternavn. Kalid bruker navnet til faren og navnet til bestefaren som etternavn. Men mange kan si navnene bakover i opp til sju generasjoner.
I denne filmen får pappaen til Kalid ham til å si navnene til faren, bestefaren, oldefaren, tippoldefaren og tipp-tipp oldefaren hans. Det er litt vanskelig å huske. Kan du navnet på tipp- tipp oldefaren din?

Kalid er glad for at han kan gå på skole. Selv om han ikke får snakke sitt eget språk på skolen. Der lærer han mest amharisk og engelsk. I denne videoen kommer Kalid hjem fra skolen. Ser du at han har på seg munnbind? Også i Etiopia må de følge smittevernråd for å beskytte seg mot korona-pandemien.
Pappaen til Kalid synes det er fint å høre hva Kalid har lært på skolen. Det ser ut som om han er stolt av gutten sin. Kalid er veldig flink til å hjelpe til hjemme med å ta seg av yngre søsken, feie golv, servere til gjester, osv.

Kalid forteller at han liker aller best å leke med lekebilen sin. Den har han faktisk bygget selv, og den har et ratt han kan styre med. Kanskje du også får til å bygge en slik bil?

Hvis du vil ta et bilde av deg selv med en leke du har laget selv kan vi sende det til Kalid som en hilsen fra deg. Send til sophier@nms.no

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk