Innlegg 2/21 – Thailand 🇹🇭

GLOBALT GLIMT // Mai 2021 - Tenk å gå i en barnehage som ligger under en motorvei!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

I Thailands hovedstad Bangkok finnes det et helt nabolag som ligger under en motorveibru.  Nabolaget heter Nong Mai og er en del av et området som heter Klong Toey.

Det som er fint med å bo under en motorvei er at veien blir som et tak over deler av området, som for eksempel lekeplassen. Når det regner så kan du fortsatt leke der uten å bli våt. Det som ikke er så fint, er at det er så mye støv som faller ned fra veien, støvet etter alle bilene som passerer området hver dag. Det er veldig mye forurensing.

Bilde

Dersom du besøker dette nabolaget, så vil du se at de som bor der bor i små skur. Mange kaller dette området et slumområde, men det liker ikke de som bor der, så vi kaller det heller for lokalsamfunnet eller nabolaget. I Nong Mai så bor det mange familier, og her finnes det både butikker, spiseplasser, lekeplass og ikke minst en barnehage. Barnehagen heter Lovsangshjemmet, og NMS er med å gi penger til nettopp denne barnehagen.

Bilde

Lovsangshjemmet er malt i en fin grønn farge. Dette har vi gjort fordi vi ønsker at Lovsangshjemmet skal være en oase i nabolaget, akkurat som de grønne oasene i ørkenen. Vi ønsker å være en oase av kjærlighet og omsorg. I barnehagen går det 40 barn. De minste er bare 6 måneder, de største er 3 år.

Bilde

Barna våre elsker barnehagen sin, for her er det mange trygge og gode voksne, og det god plass til å leke. Vi har en liten lekeplass hvor barna kan klatre, springe, sykle og bygge sandslott.

Bilde

I barnehagen får de også melk hver dag, og en god og varm lunsj. Tid til hvile og bade er det også.

I Thailand er det sommer og sommerferie nå, det er skikkelig varmt, ca 35 grader.
Lovsangshjemmet har derfor stengt i en måned, og det synes barna er alt for lenge, for ingenting er kjekkere enn å gå i barnehagen. Hjemme er det veldig varmt, og de har ingen plass å leke på, for nesten alle barna bor sammen med familien på små rom, et rom hvor de både spiser, ser på tv og sover. Derfor er det ingen plass til å leke og springe.

Det som er ekstra dumt er at det nå i Thailand er kommet en ny runde med Covid- 19 og Lovsangshjemmet kan derfor ikke åpne i mai som de hadde tenkt, så nå må barna vente enda lenger på at barnehagen skal åpne igjen.

POWERPOINT MED BILDER FRA LOVSANGSHJEMMET

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk