Innlegg 3/22 – England đŸŽó §ó ąó „ó źó §ó ż

GLOBALE GLIMT // September 22
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Hva har du pÄ deg i dag?

Og hvem bestemmer hva du har pÄ deg? Visste du at i England har alle elevene skoleuniform som de er helt nÞdt til Ä ha pÄ seg pÄ riktig mÄte hver eneste dag?

MisjonĂŠr Solgunn Smith forteller:

«Men jeg finner ikke sokker!», ropte gutten til meg.

Jeg hadde fÄtt i oppgave Ä fÄ guttene til Tjemsland ut av huset til skolen denne morgenen, og nÄ fant ikke minstemann sokker. Der var flere sokker i sokkekurven, men vi fant ikke svarte, like. Til slutt tok han pÄ to ulike sokker, i alle fall svarte, og sprang til skolen.

Bilde
Bildetekst: Skoleuniformer pÄ den lokale ungdomsskolen i Carlise Foto: Solgunn P. Smith

SÄ vanskelig kan det vÊre Ä bli klar til skolen i England. Her har alle barn uniform fra de starter skolen som 4- Äringer, og dersom en ikke har rett klÊr eller sko kan det bli anmerkninger eller i verste fall i gjensitting. Og det stopper ikke der; det er ogsÄ regler for hÄret (for hvilke frisyrer det kan klippes i, og at det ikke kan farges i en «unaturlig» hÄrfarge), sminke er kun lov i smÄ mengder, og piercinger og til og med hull i Þrene er strengt forbudt. Og det er ogsÄ regler for hvordan uniformsklÊrne skal se ut; skoene mÄ vÊre helt svarte uten merker eller logoer, buksene kan ikke vÊre jeans, og ikke for trange, skjÞrtene ikke for korte, slipset alltid pÄ, og genseren eller blazeren over den hvite skjorta mÄ alltid vÊre pÄ uansett hvor varmt det er.

Noen ganger kan vi tenke det kunne vÊrt fint med uniform, slik at det kunne gÄtt raskere om morgenen. Men nÄr vi fÄr hÞre hvor strengt det kan vÊre Ä bruke uniform, er det kanskje fint slik vi har det i Norge allikevel.

Bilde
Bildetekst: Matias Tjemsland og Elly pÄ Drop in i kirka. Foto: Solgunn P. Smith

Jeg tror de fleste av oss som gÄr pÄ skole i Norge er glade for at vi slipper Ä gÄ med slips og at ingen bryr seg om hÄrfasongen vÄr.

Men har du tenkt pĂ„ at ogsĂ„ i Bibelen fĂ„r vi et forslag til en uniform vi kan kle oss i? I brevet til Kolosserne skriver Paulus om en helt annen slags uniform som vi oppfordres til Ă„ ta pĂ„ oss, nemlig INDERLIG MEDFØLELSE og KJÆRLIGHET:

Dere er Guds utvalgte, helliget og elsket av ham. Kle dere derfor i inderlig medfÞlelse og vÊr gode, milde, ydmyke og tÄlmodige, sÄ dere bÊrer over med hverandre og tilgir hverandre hvis den ene har noe Ä bebreide den andre. Som Herren har tilgitt dere, skal dere tilgi hverandre. Og over alt dette: Kle dere i kjÊrlighet, som er bÄndet som binder sammen og gjÞr fullkommen. Kol. 3, 12-14

En slik uniform hadde det vÊrt veldig fint om alle hadde pÄ seg!

Neste gang du leter etter rene sokker eller den genseren du helst vil ha, midt i en travel morgenstund, kan det hende du kommer pÄ dette verset. Da kan du si til Jesus:

KjĂŠre Jesus! Hjelp meg til Ă„ kle meg i medfĂžlelse og kjĂŠrlighet i dag, slik at jeg kan vĂŠre en god venn for alle i klassen! Takk for at kjĂŠrligheten kommer fra deg. Amen

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk