Innlegg 3/22 – Estland 🇪🇪

GLOBALT GLIMT // November 2022 - Menighetstur
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Ut og reise sammen med menighetsfolk

Barn og voksne fra Saku menighet var på tur til Estlands største øy.

Har du vært på tur med kirka noen gang? Noen steder er det tradisjon med menighetsweekend på et leirsted eller med andre turer. Det er både koselig og morsomt. Ave Mølster og de andre i Saku menighet i Estland liker også å dra på tur. Her kan du få høre om en liten reise de nettopp har vært på:

Bilde

Her i den lutherske kirka i Estland trekkes det «forbønnsmenigheter» hvert år. Det betyr at en menighet får en annen menighet som de skal be for gjennom hele året. Det er også vanlig at man drar på besøk til forbønnsmenigheten sin.

Saku menighet ber i år for Püha menighet i Saaremaa – på den største øya i Estland. I vår var de på besøk hos oss i Saku, og da inviterte de oss til å besøke dem på Saaremaa. Og det ville vi gjerne 🙂

Nest siste helg i oktober var høstferiestart for estiske barn, og 22 reiseglade mennesker satte kursen mot øst. Vi reiste med fire store biler. Det var hyggelig å sitte i bilen med folk fra menigheten og bli bedre kjent.

Vi tok ferge over sjøen og etter litt kjøring var vi i Orissaare, en av de største byene på Saaremaa. Der stoppet vi ved et spesielt fotballstadion. Midt på stadion var det et gammelt eiketre. Vi tok hverandre i hendene og laget en sirkel rundt det gamle eiketreet. Tenk å spille fotball med et tre midt på banen – det er uvanlig!

Bilde

Vi fikk overnatte på gjestehuset til menigheten og ble godt ivaretatt. Vi ble vist rundt flere spennende steder på Saaremaa. Bildet dere kan ser er en gammel vindmølle på Saaremaa. På søndagen var det en fin gudstjeneste i Püha kirka, deretter var det dekket et festbord med folk fra Saku og Püha rundt samme bord.

Da fikk vi dele litt med hverandre og ha det hyggelig sammen. Det er godt å være sammen med andre kristne – da kan vi lære noe fra hverandre og vokse i troen.

 

Ave Mølster, Estland

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk