Innlegg 3/22 – Thailand 🇹🇭

GLOBALE GLIMT // Desember 2022 - Juledele!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde

Juledele

Er du mest glad for å få noe, eller å gi noe til noen?

Når vi gir og får deler vi med hverandre. Julen handler kanskje også om å dele?

I Norge er jula en familiehøytid. Det er fint å være sammen med familie og slekt, spise god mat og ha fri fra skolen. I Thailand pyntes det masse før jul på kjøpesentrene og i butikker. Det settes opp juletrær og henges opp lys og stjerner. Men folk flest vet ikke hva julen egentlig handler om. Derfor er julen en viktig tid for kirka.

Bilde
Bildetekst: Julepynt utenfor kjøpesenter i Thailand

Aldri er menighetene så synlige som i juletida. Derfor brukes hele desember måned på julefeiring i menighetene. Det er mange arrangementer, konserter man inviterer folk inn på for å kunne dele hva julen egentlig handler om. På arrangementene i menighetene deles det ofte ut gaver til de som er innom.

Visste du at i Norge brukes hver jul over 50 millioner meter julepapir? Glanset gavepapir inneholder fargestoffer og leire som ikke kan fjernes i en gjenvinningsprosess – og alt dette blir restavfall. I menighetene i Thailand er det flere som jobber med å sy små gavesekker som skal brukes, i stedet for å bruke gavepapir eller plast.  Å sy gavesekker eller bruke gråpapir kan være mer miljøvennlig. Har du tenkt på hvordan du skal pakke inn dine pakker i år?

Bilde
Bildetekst: her sys det gaveposer til utdeling i menigheten

Julen er travel for alle som jobber og er frivillig i kirka i Thailand, og kanskje kommer noen til kirka for første gang og får høre om Jesus og Guds kjærlighet. Kanskje vil de komme igjen i kirka for å høre mer?

Kanskje vi i Norge kan lære av kirken i Thailand? Mange i Norge glemmer også fort hva julen egentlig handler om midt i kjøpemas, forbredelser, nissefester og julemat. Kanskje vi kan dele mer enn gaver med hverandre, men også dele grunnen til at vi feirer jul med hverandre så vi ikke glemmer det midt i alt?

Vær med å be for kirken i Thailand i jula – for alt som skjer og alle som er med å arrangerer. Og for alle som er nysgjerrige og innom menighetene. Be om at de må få dele de gode nyhetene om hva jula egentlig handler om – at Jesus ble født inn i vår verden, og ble menneske som oss for å kunne gjenopprette relasjonen vår til Gud.

GOD JULEDELE! 

 

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk