Innlegg 3/23 – Estland 🇪🇪

GLOBALT GLIMT // Desember 2023 - Husgrupper med liv
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Deler tid i husgrupper

Vi har noen smågrupper eller husgrupper her i Saku menighet. Hva er dette for noe? Det er folk fra menigheten som samles med jevne mellomrom (for vår gruppes del hver fjerde uke) i hjemmene, litt som i urkirken. Her har vi fellesskap – vi ber, leser i Bibelen og snakker om ting i livene våre. Dette er i tillegg til søndagens gudstjeneste og andre arrangement. Smågrupper hjelper oss å vokse nærmere hverandre, bli venner med folk fra menigheten, og støtte hverandre i åndelig vekst.

En slik husgruppe er vi med i. Det er to barnefamilier i tillegg til oss, og vi møtes vekselsvis vi vårt hjem og et annet hjem. Av og til er det mye bråk og krangel fra barnas side, andre ganger leker de fint. Men ingen er sure, for alle har barn, og alle vet at slik er det bare 🙂 Stort sett gleder barna seg til å møtes og leke mens vi voksne sitter lenge ved bordet og prater…

Bilde

I oktober møttes vi med smågruppa på et grillsted i skogen. Alle tok noe med til et felles piknikbord. Så grillet vi pølser, snakket sammen, lekte og ba. Det var fint å gjøre noe utenfor huset også.

Vi har stort sett klart å holde på møterytmen i gruppa vår. Det er ikke alltid like lett, En annen smågruppe med barnefamilier i menigheten har slitt veldig med å finne en tid som passer alle. Enten er barna syke, eller så er barn eller foreldre rett og slett så opptatte at det er vanskelig å finne et tidspunkt som passer alle. Noen av dem er lei seg og savner fellesskapet.

Er du med i en småfelleskap? Småfelleskap er en fin måte å dele tid på. Det finnes kanskje småfelleskap for damer, gutter, ungdom, familier eller andre interessegrupper i din menighet? Eller kanskje du vil være med og starte opp en? NMS har mye ressurser for småfelleskap. Det kan du lese mer om her

Ave Mølster, Estland

Bilde
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk