Innlegg 3/23 – Kina 🇨🇳

GLOBALE GLIMT // Oktober 2023 - å DELE hage
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde
Bildetekst: Her koser alle seg med vafler som Marit har laget til oss

I Hongkong bor det veldig mange folk. Det bor over 7 millioner mennesker her, og dette er bare en by! Mens i hele Norge bor det litt over 5 millioner mennesker. De fleste i Hongkong bor i høye blokker som noen ganger kan være over 16 etasjer høye. Det er derfor ikke så mange som har en hage, eller en lekeplass rett ved hjemmet sitt slik man ofte har i Norge. Vi som jobber for NMS i Hongkong er veldig heldige som deler en stor hage sammen med naboene våre, og det er en perfekt plass å invitere gjester. Vi bor et stykke utenfor byen, i skogkanten hvor det er litt mer plass.

I Hongkong jobber NMS sammen med en kirke som heter ELCHK. Det står for Evangelical Lutheran Church Hong Kong. Disse har flere menigheter rundt i byen, og for en stund siden hadde vi som jobber i NMS besøk av tweens-gruppa fra Hung An-kirka. De som er med i tweens-gruppa er mellom 10-14 år. I denne kirka var det to norske utvekslingsstudenter gjennom Connect-programmet på Hald internasjonale Skole som jobbet i fjor.

 

Bilde

Vi har også et bålområde i hagen slik at når tweensgruppa var på besøk hadde vi kjøpt inn marshmellows som vi varmet på bålet. I Hongkong er det veldig populært å grille. Det blir ofte grillet fisk eller reker, og da ofte hele fisken, inkludert hodet. Dette kalles bbq etter det engelske ordet barbeque.  Marit, som er volontør i Hongkong fra Norge hadde lagd norske vafler og vi hadde syltetøy og rømme på. Det smakte akkurat som hjemme og tweensgruppa likte det kjempegodt. Vi hadde også kjøpt inn forskjellige isteer som er populære å drikke i Hongkong.

Bilde
Bildetekst: Bli-kjent-leken slo skikkelig godt an. Her var spørsmålet “den som er fremst bor nærmest denne hagen, og den som er bakerst bor lengst vekke”

Vi hadde forskjellige bli-kjent-leker som både tweensene og de voksne var med på. Det ble veldig god stemning. Vi hadde for eksempel en lek som gikk ut på at man skulle dele opp i lag, så skulle vi komme med en beskjed som “still dere etter høyden – den som er lavest skal stå fremst og den som er høyest skal stå bakerst”. Dette skal man gjøre uten å snakke sammen. Har du lekt denne leker før?

Bilde

Noe av det mest spennende med å flytte til et nytt land er å smake ny mat og å lære hva folk gjør for å ha det gøy sammen. I Hongkong er det veldig mange som griller sammen. Det er en fin måte å bli kjent på siden man ofte sitter og snakker en del sammen mens man griller. Etter at vi grillet satt vi og snakket om hvordan det er å flytte til et nytt land, om norsk og kantonesisk kultur, om utvekslingsprogrammene NMS har og hva alle i tweensgruppa liker å gjøre på skolen og fritiden.

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk