Innlegg 3/23 – Madagaskar 🇲🇬 

GLOBALE GLIMT // November 2023 - Annerledes hverdager
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake
Bilde

Å bo på Madagaskar

Vi er en familie på fem som flytta til Madagaskar for ett år siden. Nå skal vi fortelle litt om hvordan det er å bo på Madagaskar!

Vi flytta til Madagaskar for å jobbe med å oversette Bibelen. På Madagaskar er det offisielle språket gassisk. Det er allerede 200 år siden den første Bibelen ble oversatt til gassisk, men det er mange andre mindre språk også som er annerledes enn det offisielle språket. Vi synes det er viktig at alle på Madagaskar får høre om Jesus og bli kjent med ham, uansett hvilket språk de snakker. Derfor jobber vi her i en organisasjon som heter “Together in Bible Translation” (på norsk: Sammen om bibeloversettelse).

Hverdagen på Madagaskar ser annerledes ut enn i Norge. For det første er det sol her nesten hver dag! Til og med i regntida fra november til april våkner vi opp nesten hver dag til sol. En annen forskjell er at vi ikke er så mange norske her. Akkurat nå er vi to familier som bor i byen Antsirabe

Bilde

Vi har tre jenter som er 7, 4 og 2 år gamle. Siden det ikke er noen norsk skole her, går de to eldste på en fransk skole. Ingen av dem kunne fransk da vi kom hit, så de første ukene på skolen, skjønte de ingenting av det folk sa. Da hadde de ikke så lyst til å gå på skolen. Men etter hvert forstod de mer, fikk venner, og trivdes bedre. Lunsjpausen er ikke helt som i Norge. Den varer i to timer. Da henter vi jentene på skolen og spiser, slapper av og leker. De fleste dagene i uka fortsetter skolen i to timer helt til klokka fire. Her kan du se et glimt fra skoleveien. Der sitter de i en pousse-pousse, en slags sykkel med baksete. Ligner det på skoleveien din?

En annen ting som er annerledes her på Madagaskar, er at mange mennesker er ganske fattige. Det er vanskelig å finne en jobb, og mange jobber er dårlig betalt. Hver eneste dag møter vi mange som mangler penger til å kjøpe medisiner eller mat, eller som trenger penger for å reparer huset sitt før regnet kommer. Det gjør vondt å se at barn som er like gamle som jentene våre, går gatelangs og tigger.

 

En likhet mellom oss og mange av gasserne på Antsirabe, er at vi er kristne og tror på Jesus. Vi vet at vi ikke alene når vi opplever vanskelige ting. Jesus kan trøste og hjelpe oss. Noen ganger hjelper han oss sånn at det vanskelige tar slutt. Men andre ganger hjelper han oss til å holde ut i det som er vanskelig.

 

Når livet her på jorda er over, har Jesus lovet at alle som tror på ham skal få et evig liv i himmelen uten noe vondt! I mellomtiden kan vi strekke en hånd ut til hverandre, og hjelpe hverandre med de gavene vi har fått av Gud, og dele – enten det er et smil, penger, tid sammen, talentene vi har, eller troa vår. Det kan både barn og voksne, nordmenn og gassere, rike og fattige gjøre – både på Madagaskar og i Norge. Har du noe du vil dele i dag?

 

Bilde
Bildetekst: Photo by Yasmine Arfaoui on Unsplash
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk