Innlegg 4/21 – Estland 🇪🇪

GLOBALT GLIMT // November 2021 - Smågrupper er bra!
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

 

Smågrupper er bra!

Vet du hva en smågruppe er? Noen kaller det også cellegruppe eller bibelgruppe. Kanskje du tenker at bibelgrupper er for voksne? Men barn kan faktisk godt være med. I Saku i Estland har tre familier «familiegruppe» sammen.

Mange som tror på Jesus synes det er fint å samles i smågrupper for å lese Bibelen og be sammen, og for å snakke sammen om både det som er godt og det som er vondt i livet.

Bilde

Hva er en smågruppe?

Ave Mølster som er misjonær i Estland forklarer hva hun tenker:
“Det er noen få mennesker fra menigheten som samles. Det er tryggere når det ikke er så mange, og man er ikke redd for å prate. Da kan man stille alle slags spørsmål om troen, Jesus, og hvordan skal man leve som en kristen. Man kan også tvile. Man kan få snakke sammen og finne sammen ut av den beste veien. Samtidig blir man nærmere hverandre, man blir venner. Og det jo bra om folk i menigheten er venner med hverandre”

Familiegruppe
– Akkurat nå har vi tre småbarns-smågrupper i menigheten, forteller Ave.  – Det vil si at vi som har små barn i familien, tar med barna våre og samles hos en annen familie for smågruppe-møte. Vi er tre familier, med barna blir vi 12-15 stykker. Da kan barna leke sammen, og voksne prate og be.
Vi pleier alltid starte med et felles måltid. Noen ganger er det middag, noen ganger kveldsmat eller til og med brunch på en lørdagsformiddag. Deretter deler vi kort hvordan hver og en har hatt det. Så leser vi en bibeltekst sammen – gjerne en historie vi får høre i kirka søndagen. Det er ikke alltid lett å skjønne hva meningen er med det som står i Bibelen. Men sammen klarer vi å skjønne litt mer. Vi avslutter alltid med bønn

Vil du be for smågruppene i kirka i Saku?
– Vår drøm er at det kan også bli flere smågrupper – for voksne, for eldre, og for de som ikke er med i kirka med hele familien. Fint om du kan be for det, oppfordrer Ave.

Vil du starte en smågruppe?
Også i Norge er det mange som liker å være med i en smågruppe. Kanskje du også kunne ha lyst til det? Det går an å melde slike grupper inn i NMS og i NMSU. Her kan du lese mer:
Link til aktuell side i NMSU: BLI MED
Link til aktuell side i NMS: Småfellesskap – NMS – NMS

Bilde
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk