Vi har råd til å dele

ANDAKT: I Norge har vi råd til å dele julegaver. Vi har også råd til å dele ting med de vi ikke kjenner.
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

I disse dager kjøpes det mange julegaver, alt fra lego til mobiltelefoner, ostehøvler og vaffeljern. Det varmer hjertet å få en gave som noen har tenkt ut spesielt til meg! Å gi en gave varmer enda mer.

Noen gaver betyr mer enn andre. Hva med å gi skolegang, mat på bordet, rent vann i landsbyen, fremtid, fred og håp? Vi har råd til det i Norge. Råd til å gi også til dem vi ikke kjenner. Gi noe som betyr mer for et menneske enn et nytt spill til playstation eller en ny glattetang. Gavene som forandrer liv ligger nok ikke under et juletre.

I et skur dypt i slummen i Bangkok bor en bestemor med to små barnebarn. Mor til barna er i fengsel og far er det ingen som vet hvor er. Bestemor må få gitt barna mat og passe på dem. Hun vil kjempe for at de skal få fremtids-utsiktene som hun selv aldri fikk.

Bilde

 

Under motorveien i slummen ligger Lovsangshjemmet, dagsenter for de aller mest utsatte, drevet av NMS. Til denne barnehagen går bestemor med barna hver morgen og leverer dem i trygge hender. Her de får omsorg, mat og hvile, samt tid til å leke, utvikle seg og være trygge barn. Hun henter dem om ettermiddagen og vet at selv om livet i slummen er tøft, kan barnebarna få støtte til skole, leksehjelp og fritidsaktiviteter senere.

Bestemor gir tid og omsorg til barnebarna sine. På Lovsanghjemmet jobber norske og thailandske sammen om å gi barna god fremtid og en tryggere oppvekst. Vi kan være med å gi penger og be for NMS sitt arbeid i Thailand. Vi er med å gi en fremtid i gave til barna som lever under forhold ingen barn skulle behøve å oppleve.

I Norge har vi råd til å dele julegaver. Vi har også råd til å dele ting med de vi ikke kjenner. Gi litt ekstra av dine ting denne julen! Vi har råd til å bry oss.

Vi kan dele våre ting med dem som har ingenting.

«Forman dem som er rike i denne verden, at de ikke må være overmodige og ikke sette sitt håp til den usikre rikdommen, men til Gud, han som gir oss rikelig av alt for at vi skal nyte det. De skal gjøre godt, være rike på gode gjerninger, være gavmilde og dele med andre.  Slik samler de seg en skatt som blir en god grunnvoll for fremtiden, så de kan vinne det virkelige livet.» 1. Tim. 6, 17-19

Bilde
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk