“Use your talents” i 2018!

ANDAKT: I NMS U snakker vi mye om å dele, og noe av det vi mener det er viktig å dele er talent, men hvorfor?
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Ordet talent handler ikke nødvendigvis om å være best, det handler om å utvikle videre noe vi allerede er gode til. Dette talentet du har kan utgjøre en forskjell for andre.

Alle har nemlig noe de er gode på, enten det er å synge, at du gjør folk rundt deg glade, eller noe helt annet. Alle er talenter på ulike måter. Derfor er det både viktig og kjekt å vite hva nettopp du er god til, og trives med å gjøre.

I Bibelen kan vi lese at Paulus skriver til Romerne at

‘På samme måte er vi alle én kropp i Kristus, men hver for oss er vi hverandres lemmer’ (Rom 12:5).

Det som slår meg når jeg leser dette er at vi mennesker er veldig avhengig av hverandre. Avhengig av hverandres talenter. Da er det jo kjempeviktig at vi deler med andre det vi er gode til, så enda flere får glede av det!

Bilde

Akkurat nå bor jeg på Madagaskar, et land hvor innbyggerne dessverre ikke har like mye penger og muligheter som vi har i Norge.

Men folk på Madagaskar har masse talent, enormt mye de er gode til. ‘Use Your Talents’ er noe vi jobber en god del med i kirka. Veldig enkelt forklart går ‘Use Your Talents’ ut på å bruke det folk er gode til for at de selv får en litt bedre hverdag. Dette kan være at bønder lærer å dyrke nye typer avlinger, eller at en bonde som allerede har kuer lærer seg å drive med hønseopprett.

Det er ikke nordmenn som kommer på besøk for å lære opp familier, men det er folk i lokalsamfunnet som allerede har denne kunnskapen som deler den videre til naboer og folk i menigheten sin. På denne måten får familier en tryggere økonomisk situasjon fordi de kan selge mer produkter, og sist men ikke minst; de får en stolthet over hva folk kan klare sammen.

Bilde

Det er muligens ikke hønseoppdrett som er din sterkeste side, men da kan jeg love deg at det er noe annet som nettopp du er flink til. I fridagene som kommer nå i romjula så kan du bruke dagene til å tenke over hvilke talent du har.

Kanskje nyttårsforsettet ditt for 2018 skal være å prøve å dele litt av det du er flink til med andre?

Bilde
Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk