Bruker YouTube for å nå ut til tweens i trosopplæringen

Barn- og unges skjermbruk har økt betraktelig de siste årene, og YouTube er en av plattformene som brukes mest. NMSU ønsker å gjøre trosopplæringen relevant og engasjerende for barn og unge, og satser derfor på video i formidlingen.
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Historien fortsetter under bildet.

Bilde

 

I løpet av koronaåret startet NMSU YouTube-kanalen “NMSUnorge“, og YouTube-serien “DELE-VLOGGEN” ble til. I en tid der barna ikke fikk dra på leir, tweensklubb eller andre aktiviteter med andre kristne barn, ble det tydelig for oss at vi måtte sette inn støtet for å nå ut til dem. Vi ønsker å gjøre trosopplæringen relevant og engasjerende for barn- og unge, og Youtube ble en viktig plattform for å nå tweens der de er.

I DELE-VLOGGEN oppmuntrer Silje og Hans Olav seerne til å dele tro, tid, ting og talent! Videoene er satt sammen av de ulike segmentene; dele-challenge, globalt glimt, dele tro og dele glimt. Episodene inneholder mye tull og moro i ekte “YouTube stil”, samtidig som vi tar opp viktig tematikk som tro, tilgivelse, vennskap, mobbing og godhet. Flere av episodene inneholder også kule kjemi-eksperiment som kobles til formidlingen og gjør det enkelt å forstå.

DELE-VLOGGEN ble viktig for arbeidet vårt under pandemien, og tilbakemeldingene viser at disse “vloggene” (video-bloggene) appellerer til barn og unge. Vi har derfor økt satsningen på bruk av video i trosopplæringen, og DELE-VLOGGEN lages nå sesongvis med helhetlige episoder som kan brukes som andakt eller som et virkemiddel i formidlingen. Til høsten lanseres det også et Del det du har – andaktshefte med tilknytning til sesong 2 av DELE-VLOGGEN. Dermed kan du som arbeider med barn- og unge i menighet få andaktsforslag, oppskrifter, ekstra materiale, tips og konkrete “dele-challenger” som dere kan gjøre på samlingen.

Episodene er også kjekke å sette på som underholdning en fredagskveld, og kan bidra til gode prater om tro i hjemmet. Sjekk ut DELE-VLOGGEN på YouTube, og abonner på YouTube-kanalen “NMSUnorge” for å holde deg oppdatert.

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk