Innlegg 1/21 – Thailand

DELE-BLOGGEN // Januar 2021 - I Thailand er NMS med på å hjelpe unge mammaer som trenger det. Les mer om Ping sin historie
Del Facebook Twitter E-post
Tilbake

Pings baby

Av og til hender det at ungdommer som ikke er voksne enda blir gravide. Det er ikke lett å bli mamma når man egentlig er et barn selv. I Thailand er NMS med på å hjelpe unge mammaer som trenger det.

 

Bilde

I Bangkok i Thailand finnes det et hus som heter Nådehjemmet. Dit kommer tenåringsjenter og damer som trenger hjelp til å passe på babyen de har i magen. På Nådehjemmet får mammaene hjelp til å finne ut hva de skal gjøre når babyen er født. De kan bo på Nådehjemmet både mens de er gravide og etter at babyen er født – helt til de har funnet en god løsning. Noen babyer kan bli adoptert bort og få en ny mamma og pappa. Andre ganger gjør støtten fra Nådehjemmet at mammaen får til å beholde babyen sin og ta vare på den. Mange unge jenter som blir gravide skammer seg og tør ikke fortelle det til foreldrene sine. De som jobber på Nådehjemmet hjelper dem med å få snakket med familien sin. Ofte viser det seg at reaksjonen hjemmefra ikke er så ille som de trodde, og at den nye babyen tas imot med åpne armer.

 

Ping- en tenåringsmamma

Bilde

Slik var det for Ping også. Hun er bare 14 år gammel og har vokst opp hos bestemoren sin.
Ping begynte å trene vektløftning og hun ble så god at hun fikk være med på skolens vektløftingsteam. En gutt som gikk på videregående ble treneren hennes. Ping ble forelsket. Det endte med at hun ble gravid. Da ville ikke kjæresten ha noe med henne å gjøre lenger.
Bestemoren spurte om Ping kunne få være på Nådehjemmet under graviditeten og fødselen. De hadde bestemt seg for at Ping skulle adoptere bort barnet sitt. På Nådehjemmet fikk Ping både omsorg og kjærlighet. Hun snakket mye med damene som jobber der om adopsjonen. Men da fødselen var over og Ping fikk babyen sin i armene ble det helt umulig for henne å skille seg fra den. Det ble bestemt at Ping og babyen skulle flytte tilbake til bestemoren, og at bestemoren skal passe på babyen slik at Ping kan begynne på skolen igjen.

 

BLI MED MISJONÆR ANNE PÅ EN GUIDET TUR AV NÅDEHJEMMET:

Visste du at jentene som jobber på Nådehjemmet tjener seg lommepenger på å lage såper og pynt av perler. En del av det de lager kan kjøpes i NMS sin nettbutikk her i Norge:

PERLEPYNT

Se hva noen av jentene har laget på Nådehjemmet for å tjene seg lommepenger

PowerPoint om Pings baby

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk