Lær mer om prosjektet

Årsinnsamlingen 2021/2022 går til integreringsarbeidet Puente i Barcelona, Spania.

Puente betyr bro, og det er dette som er kjernen i arbeidet: å bygge bro mellom mennesker og bygge bro mellom kulturer. Gjennom språkopplæring, samtalegrupper og fellesskap får nord-afrikanske immigranter hjelp til å bli en del av det spanske fellesskapet. Barna får også leksehjelp, undervisning og får være med på ulike aktiviteter.

Bilde

Puente er et viktig integreringsarbeid i Barcelona som NMS støtter. Arbeidet har holdt på i omtrent 20 år og består nå av arbeid på to sentre, ett i Barcelona og ett litt utenfor byen, i Mataró. Arbeidet er rettet mot nord-afrikanske immigranter som ønsker språkopplæring.

Bilde

I Barcelona har 30% bakgrunn fra andre land, mange av disse kommer fra Nord-Afrika og er ofte arabisk-talende. Det er derfor et stort behov for språkopplæring og hjelp til å bli integrert i samfunnet. Det er stort sett kvinner som kommer til Puente. Mange av disse har bodd flere år i Barcelona, men har stort sett vært hjemme med barna. Det har derfor vært spesielt utfordrende å lære seg språk og bli en del av fellesskapet.

Bilde

På Puente har de derfor vært opptatte av å tilrettelegge for at barna også kan være med. De tilbyr barnepass for de minste, leksehjelp, aktiviteter og språkopplæring også for barna. På Puente får kvinnene være en del av et større fellesskap, de får lære språk og tilbud om samtalegruppe. Det er både spanskundervisning og engelskundervisning på Puente, noe som er veldig nyttig å lære. Puente betyr bro på spansk, og det er dette som er kjernen i arbeidet: å bygge bro mellom mennesker og bygge bro mellom kulturer.

Årsinnsamlingen er en del av «Plass i fellesskapet» som er navnet på givertjenesten for barn og unge i NMSU. I tillegg til å delta i innsamling på våre leirer er det mulig å bli fastgiver. Fastgivertjeneste er en mulighet for familier til å komme tettere på prosjektene og bli aktive støttespillere.

Kontaktperson

Ingrid Skullerud Handeland
95 96 63 67
ingridsh@nmsu.no

Om du har spørsmål knyttet til selve prosjektet, innholdet i ressursene som ligger ute og andre ting er det bare å ta kontakt med oss

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk