Giving Tuesday 2021

Giving Tuesday er årets beste anledning til å snakke med tweens og tenåringer om misjon. Her finner du oppleggene som er utarbeidet, og link til filmene.
Bilde

Kontaktperson

Ingrid Skullerud
95 96 63 67
ingrid.skullerud@nmsu.no

 

HVA VIL DU DELE I ÅR?

Giving Tuesday er årets beste anledning til å snakke med tweens og tenåringer om misjon. Som en motpol til dager som Black Friday og Cyber Monday hjelper Giving Tuesday oss til å huske på å dele og å rette blikket utover.

I år er Giving Tuesday 30. november og vi i NMS og NMSU utforsker hva det vil si å dele TRO, TID, TING og TALENT. For å gjøre det enklere for dere å markere Giving Tuesday med tweens, konfirmanter eller ungdommer i menigheten har vi også i år utviklet materiell med blant annet andakter, videoer, samtaleopplegg og aktiviteter. Oppleggene passer å bruke på f.eks. Lys Våken, i tweensklubben, som konfirmantundervisning eller med ungdomslederne.

Vi samarbeider med kjente norske YouTubere og influensere som er med i de digitale ressursene våre. De vi samarbeider med i år er Kristine Bremnes, Christoffer Mathisen (Kattekryp) og Magnus Waaler. Disse legger også ut innlegg på sine egne sosiale medier og har sine egne Giving Tuesday-innsamling på spleis.no.

Lykke til med å markere Giving Tuesday i deres menighet!

Ta kontakt med oss om du har noen spørsmål.

 

LAST NED OG SE OPPLEGGET

Ressursene er gratis og kan fint brukes også om dere ønsker å samle inn penger til en annen organisasjon enn NMS, for eksempel til menighetens misjonsavtale. Dere står fritt til å bruke de elementene dere ønsker, det er ikke meningen at man skal gjennomføre alt, men plukke ut og tilrettelegge slik det passer dere


 

 

Bakgrunn for Giving Tuesday i NMS og NMSU

Svært mange har allerede sett filmer fra NMS sitt arbeid i Thailand og på Madagaskar på YouTube. Filmene fra Giving Tuesday 2017, 2018 og 2019 har til sammen blitt sett mer enn en million ganger på YouTube.

I 2017 hadde Innsamlingsrådet invitert YouTuber-nettverket Nordic Screens til å være med på Giving Tuesday. Det ble et spennende samarbeid med NMS. Fem YouTubere ble med Thailand-misjonær Margrethe Reve Brandsæter til slummen i Bangkok. De fikk sterke møter med mennesker i slummen, og filmene fra den reisen er blitt sett flere hundre tusen ganger på YouTube.

I 2018 reiste Margrethe nok en gang til Thailand, denne gangen sammen med fire andre YouTubere. De var med på å åpne den aller første lørdagsklubben for barn fra Loa-folket i Nord-Thailand.

I 2019 var tre YouTubere sammen med Margrethe og et UTEAM fra NMSU på Madagaskar. De besøkte døveskolene og blindeskolene.
Til sammen har filmene fra disse tre årene med Giving Tuesday blitt sett mer enn en million ganger på YouTube.

Giving Tuesday i menigheter

Siden svært mange norske barn og ungdommer dermed ser filmer som handler om NMS på YouTube er Giving Tuesday også blitt et flott redskap for å skape misjonsengasjement blant barn og unge. Vi anbefaler å bruke Giving Tuesday som anledning til å formidle misjonsstoff for eksempel på trosopplæringstiltaket Lys Våken og i konfirmantgrupper.

GIVING TUESDAY 2020

I 2020 ble det laget nye filmer og nytt opplegg rettet mot tweens og tenåringer. Det er også egne episode av DELE-VLOGGEN der influenserne Ellen Aabol og Multiguru (Martin Belgen Isaksen) er med. De snakker om hjertesaker og prøver å spise brennende hjerter

Trenger du å laste ned episoden for bruk til undervisning?

👉 Last ned via Vimeo

 

Les mer om 2020-kampanjen og bakgrunnen for temaet «Hjertesak» på NMS sine nettsider

👉 https://nms.no/givingtuesday2020

GIVING TUESDAY 2019

I 2019 ble det laget et eget opplegg for tweens og tenåringer med andakt, spørsmål til samtale, aktiviteter og quiz som kan brukes sammen med noen av filmene fra Madagaskar.

Expand Lukk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Lukk